Fritid og Sport

PARK
Kjempepopulære Nordbytjernet ligger 700 meter unna og tilbyr uteaktiviteter året rundt. På sommeren er det ett veldig populært badeområde med fin badetemperatur, grilling, turstier, sykkelløyper, volleyball mens på vinteren er det gøyal akebakke og skiløyper i området.
Bare 200 meter unna som nærmeste nabo til Nordby Barnehage ligger Nordbymoen Park som tilbyr en liten fotballbane og basket på sommeren mens vinteren er det akebakke og ishockeybane. Det er sittegrupper med muligheter for grilling der også.

TRENING
Spenst, Elixia og Fresh Fitness har alle treningsstudioer på Jessheim.

IDRETT
Ullensaker/Kisa Idrettslag, ofte forkortet Ull/Kisa, er et idrettslag som driver med fotball, håndball, friidrett og innebandy. Det finnes både fotballanlegg, friidrettsanlegg, is- og flerbrukshall på Gystadmarka som ligger 1,2 km unna. Sand IL tilbyr også flere idrettsaktiviter for store og små.

SKI & SYKKEL
Ullensaker Skiklubb og Sand IL er populære alternativer innenfor skisport. Ullensaker Cykleklub og Jessheim Sykkelklubb det samme innenfor sykkelsport. For mosjonistene er det mange ski og sykkelløyper i området, de nærmeste har utgangspunkt fra Nordbytjernet eller Gystadmarka.
For de som ønsker å kjøre alpint er Åslia (Nannestad Skisenter) kun 20 km unna. Åslia er en fin bakke for nybegynnere og de aller yngste. For de viderekommede og de som ønsker mer utfordring ligger Akershus største skianlegg Hurdal Skisenter kun 40 km unna og tilbyr mer avanserte løyper men selvsagt også barnevennlig løyper.

GOLF
Ullensaker Golfklubb holder til på Sand 6,0 km unna og kan tilby 9 hulls golfbane.

BOWLING
Bowling1 holder til på Gystadmarka 2,5 km unna og har både bowling, biljard, laserspill og arkadesenter.